Over mij

Bob Annegarn

Bob Annegarn is per 1 juli 2017 als ZZP-er actief onder de naam Tegelzetbedrijf Bob Annegarn. Hiervoor was hij jarenlang in dienst als tegelzetter bij Joustra en met zijn ervaring staat hij inmiddels garant voor vakmanschap en kunde. Neem contact op voor referenties.

Jeugd

Het tegelzetten zat bij Bob al van jongs af aan in het bloed; “Ik heb eerst op de technische school KTS gezeten. Op een gegeven moment moest ik op mijn 14e kiezen tussen elektra, koken, bakken, metaal of de bouw. Natuurlijk koos ik meteen voor mijn grote passie: de bouw. Mijn vader was vroeger fanatiek klusser en ik hielp hem altijd daarbij. Daar waar mijn andere twee broers en mijn zus hier geen interesse in hadden, was ik altijd wel te porren voor een klusje.”

Joustra

Zijn eerste ervaring met tegelzetten had Bob toen hij 15 was en zijn broer een huis kocht. “Ik heb dat huis samen met mijn vader getegeld en dat vond ik hartstikke gaaf om te doen. Ik merkte ook wel dat ik er een beetje feeling voor had. Toen ik als 17-jarige klaar was met de KTS, heb ik Joustra opgebeld of ik bij hem kon komen werken, aangezien ik tegelzetten zo leuk vond. In eerste instantie wilde hij niemand erbij hebben, maar toen heb ik een brief geschreven waarin ik uiteenzette hoe graag ik het wilde en daar zwichtte hij uiteindelijk voor. Daar ben ik hem erg dankbaar voor want het was toen best wel crisis in de bouw. Ik zei toen nog met een knipoog, in die brief; desnoods kom ik gratis voor je werken.” Dit tekent toch wel de passie van Bob voor zijn vak!

Praktijkervaring

“Vanaf toen ben ik bij Joustra in de leer gegaan. Van de praktijk leer je immers het meeste! 8 jaar heb ik uiteindelijk met veel plezier bij Joustra gewerkt. Ik heb toen ondervonden dat het toch wel een zwaar beroep is, omdat de tegelmaten tegenwoordig steeds groter worden. Dat is nou eenmaal de evolutie van het tegel-vak. Vroeger plakten we 10 bij 10 en nu staan we 3 meter bij 1 meter te plakken als 1 tegel. Het is natuurlijk wel een uitdaging om zo’n dure tegel ergens op een zolder met een nauwe doorgang te leggen. Fysiek is het soms niet makkelijk, maar als ik dan achteraf het resultaat zie is het mij dubbel en dwars waard.”

Voetbal

Naast tegelzetter is Bob fanatiek voetballer. “Ik voetbal bij Van Nispen in de Zaterdag 1 met mijn vrienden. Eigenlijk heb ik altijd al met mijn vrienden gevoetbald. Voorgaande jaren bij VV Zevenhoven en vv Noordwijk. Overigens heb ik bij de huidige trainer van laatstgenoemde club, Kees Zethof, in de bloemen en bollen op het land gewerkt. Van mijn 12e tot 17e maakte ik daar deel uit van een familiebedrijf met 6 kinderen. Er hing daar een bijzondere sfeer en het harde werken, met lange dagen, werd er daar al vroeg ingestopt. Via Kees zijn wij trouwens als vriendenteam ook bij Van Nispen terecht gekomen.”

Noordwijk

Bobs leven is dus diepgeworteld in Noordwijk. “Ik heb zelf altijd in Noordwijk gewoond en heb sinds 3 jaar een eigen huis gekocht in het Duinpark. Ik woon daar zeer prettig, vlak bij het strand en heb hier eigenlijk alles wat mijn hart begeert!”

Levensmotto's

Hopelijk heeft u een wat beter beeld gekregen van Bob Annegarn. Zoals het een ware kunstenaar betaamt, heeft Bob ook nog twee gevleugelde levensmotto’s:"Winnen begint van binnen!", en daarnaast - een wat meer diepzinnigere spreuk; "Als je doet wat je deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg"...

 

 

 

Bob Annegarn na zijn aanschaf van zijn eigen huis!


Mogelijk gemaakt door Jon & Eve webdesign


Mogelijk gemaakt door Jon & Eve webdesign